Pages

Monday, February 28, 2011

Edit Video [Windows Movie Maker]


Saya tahu sudah ramai yang tahu menggunakan Windows Movie Maker, tetapi ada juga yang masih tidak tahu tentang software ini. Pada kali ini saya ingin mengajar cara menggunakan Windows Movie Maker dengan mudah khas untuk beginner atau sesiapa sahaja yang baru nak berjinak-jinak mengedit video.



Yahudi Benci Kristian, Muslim & Nazi [Video Terbongkar!]



Izinkan saya untuk membuka topik ini, mungkin bagi sesetengah pihak, mereka akan mengatakan saya rasis atau anti-semitic. Oleh itu, saya ingin mempelawa anda untuk membaca artikel dan lihat video-video ini sehingga tamat.

Eksperimen Mat Rempit Tayar Terbakar?


Video ini bukan dari Malaysia, tapi motor kapcai dah macam kat Malaysia.
Lihat eksperimen yang dilakukan.

video

Sunday, February 27, 2011

Dari Vandeanvar kepada Fulamak VD

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya ingin memberitahu yang nama blog ini telah ditukar, begitu juga dengan URL Address blog ini. Jadi saya harap semuanya tak keliru lagi, maklumlah nama baru ini lebih mengancam, senang disebut, senang diingat. 



Jadi ingatlah "Fulamak VD". Blog rasmi saya ;)

Trailer Kongsi: Mak Hang Beranak Kat Mana?


Akan datang 2011 ini.



Hayati minit ke 1:02. Dialog yang menyebut 
Lelaki  A : "Mak hang beranak kat mana?"
Lelaki B : "Nibong Tebal"

Awak Bukan Photographer Tapi...


You Are Not A Photographer.
You Just Have An Overpriced Camera.

Anak orang kaya, orang senang, bila dah ada kamera mahal terbawak-bawak diri, sampai orang lain ada yang cakap "eewwww...please lah... photographer? Poser!"

Kepada anak-anak orang kaya yang ada kamera mahal tu, tolong lah jaga diri dan jangan terbawak-bawak diri nanti jadi poser. Hehe..

Saturday, February 26, 2011

Subkidin Mohd Salleh Kad Merah Dirampas


Subkidin Mohd salleh ni berasal dari Parit Buntar atau Nibong tebal, saya tak begitu pasti tentang asal usul beliau tetapi dikatakan beliau pernah bersekolah di sekolah teknik Nibong Tebal.
Ini salah satu video yang menarik saya nak berkongsi.

Friday, February 25, 2011

Lawak Sukan Secara Langsung [Lawak!]


Ini antara video-video saya nak share dari account "kofikabangka" atau "Kofi Entertainment".
Banyak video lawak yang pelik tapi benar.
Selamat menonton.



Wanita Seksa Arnab [Kejam!]


video

Amaran: Video ini mengandungi unsur kekejaman yang melampau.


Thursday, February 24, 2011

Software Media Player


Kalau anda ada masalah nak main 3gp file, atau lain-lain lagi video file yang kebiasaannya "windows media player" tak support. Tak mengapa, sebab saya nak berkongsi software media player yang boleh main bermacam video file. Antaranya:

Snagit (record screen)



Software untuk record atau rakam screen monitor.

Kencing di Tempat Awam



Lelaki ni tidak kenal erti malu sebab kencing dalam longkang di kawasan public. 

Sunway Lagoon di Parit.



Parit kotoq juga yang depa pilih...

Pikachu Adalah Seekor Kucing?

Share on Facebook


Berikut adalah gambar spesis pokemon yang berjaya ditemui oleh orang ramai. Pikachu tersebut didapati berkeliaran di tandas wanita di sebuah pusat membeli belah. Ramai yang bergambar dengannya kerana kecomelan beliau. Haha.

Tetapi awas, orang ramai turut berhati-hati kemungkinan Pikachu tu akan mengeluarkan kuasa elektrik beliau yang boleh mencederakan sesiapa yang berdekatan.

Gotta Catch Them All!

Malaysia Menang, Pakistan Kalah


Nampaknya permainan yang menarik ditunjukkan anak muda tempatan. Dua gol berjaya disumbatkan dalam masa pertama perlawanan. Malaysia tidak dapat menjaringkan sebarang gol pada masa kedua walaupun banyak peluang keemasan.

Kemenangan Malaysia kali ini dianggap satu kejayaan tetapi saya kurang berpuas hati, malah pengulas di Tv Astro juga tidak berpuas hati dengan jumlah jaringan gol ini. Memanglah agaknya betul kata pengulas tu, sebab Pakistan merupakan pasukan kerdil. Jurulatih Ong Kim Swee sebelum ini pun ada berkata kepada pemain supaya menyumbat sebanyak gol yang mungkin. Tapi takpalah, janji menang.  

Wednesday, February 23, 2011

Kedai Facebook di Malaysia



Banyak cantik...
Kedai alat tulis di Malaysia yang terpopular. Haha.
Guna nama dan logo facebook, ini boleh kena saman ni. Tapi nasib baik Mark Zuckerberg tak tinggal di Malaysia. Kalau dia nampak ni siaplah saman berjuta-juta. Bangkrap si pemilik kedai. Hehe..

Bantal Facebook?




Sejak bila facebook mengeluarkan bantal?
Sejak bila benda ni ada kat pasaran?
Nak ke beli? hahaha..

Elok la tu beli bantal ni, main facebook online 24jam bila dah mengantuk sikit tidur depan pc/laptop dengan bantal ni. ;)

Tak Pernah Tidur Sejak 1973



Lelaki bernama Thai Ngoc ini tidak pernah tidur sejak tahun 1973. Beliau tidak pernah tidur sejak mengalami demam pada tahun 1973. Dikatakan lebih dari 11,700 malam dia lalui tanpa tidur.

Thai Ngoc

Misteri Kubur Gergasi



Orang Arab dikejutkan dengan penemuan tengkorak manusia gergasi. Ia dijumpai oleh pasukan The Aramco Exploration ketika aktiviti eksplorasi gas di wilayah selatan gurun pasir Arab. Wilayah tersebut dinamakan "penempatan kosong" atau "Empty Quarter", ia juga disebut "Rab al-Khaliy" di dalam bahasa Arab.


Cadangan untuk buat video tutorial edit gambar, video, etc.



Saya fikir masih ramai yang nak belajar sesuatu yang baru.
Kebetulan adalah sedikit ilmu yang saya ada ni nak bantu orang.
Nanti saya akan terbitkan blog tentang cara mengedit gambar, video dan sebagainya di blog saya ini dan di youtube.

Jadi pastikan anda/korang/hangpa semua "follow" blog ni dan jangan lupa juga subscribe siaran saya di Youtube.
Terima kasih di atas layanan semua orang kepada saya selama ini. ;)